

الگوهای مختلف ضبط آواز با میکروفن
قسمت اول
مطلب آموزشی سطح یک : غیر تخصصی
- برای ضبط خوب باید شرایط محیطی و استودیویی خوبی را فراهم کرده باشیم به عبارتی محیط باید استاندارد باشد به صورتی که صدا فقط به صورت مستقیم دریافت شود. برای این منظور میتوان از میکروفن تک سویه استفاده کرد و یا میتوان پشت میکروفن را بوسیله ابزوربر های مخصوص به این کار احاطه کرد تا دریافت صدا از اطراف به حداقل برسد.
- دقت به تنظیم زاویه ی مناسب میتواند نقش چشمگیری داشته باشد. زاویه ی میکروفن معمولا باید جایی بین بینی و دهان خواننده قرار گیرد تا صدا به صورت کامل دریافت شود. اگر کمی از این زاویه منحرف شویم میتوانیم بسیاری از صداهای ناخوشایند مثل صدای (پ) و صدای تنفس خواننده را حذف کرد. برای رفع کامل این مشکل میتوان از پاپ فیلترها استفاده کرد.
- در محیط هایی که علاوه بر تکخوان گروه همخوان(کر) هم در استودیو حضور داشته باشند اگر از میکروفن تمام سویه استفاده شود علاوه بر صدای خواننده صدای پیرامون و آمبیانس نیز خواهیم داشت این میکروفن صدای آمبیانس را با همان کیفیت صدای خواننده دریافت خواهد کرد. اما با تغییر فاصله ی میکروفن با خواننده میتوان توازن بین صدای مستقیم و آمبیانس را برقرار کرد یعنی هرچه میکروفن نزدیکتر باشد صدای مستقیم نسبت به آمبیانس بیشتر خواهد بود.